Събота 04, Май 2024г.

През учебната 2023/2024 учебна година обучението се организира в дневна форма на обучение.

При необходимост, поради здравословни причини може да се организира индивидуална форма на обучение - за ученици, които по здравословни причини не могат да се обучават в дневна форма, удостоверени с медицински документ, издаден от съответната експертна лекарска комисия, определена в Закона за здравето.

Комбинирана форма на обучение може да се организира при условията на чл.114, ал.3, т.3 и т.4 от ЗУПО за: ученик в класовете от основната степен на образование, преместен в училище, в което не се изучава чуждият език, който ученикът е изучавал преди преместването си, при условие че в населеното място няма училище от същия вид, в което този език да се преподава; за ученик в VІІ клас, преместен в училище, в което не се изучава учебен предмет от разширената подготовка, който ученикът е изучавал преди преместването си, ако преместването се извършва след началото на втория учебен срок.

Самостоятелна форма на обучение по чл. 112, ал.1 т.4 от ЗПУО в случаи, при които ученици на училището са навършили 16 години и са затруднени да завършат учебната година по лични причини.

Сподели: