Вторник 23, Април 2024г.

НП "Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници" - дейност 2 

Училище за родители (06.10.2022г.)

Семейство и училище - заедно в подкрепа на децата

Да си родител е... "обич, грижа, отговорност, внимание, подкрепа, дисциплина". Това заявиха родители и близки на петокласници от ОУ "Никола Й. Вапцаров" в първото издание на Училище за родители за тази учебна година. Едно топло пространство за срещи на съмишленици, за споделяне на въздишки и мечти, за търсене и намиране на решения. Днес темата беше за децата, за образованието и за отговорното родителство. Обединихме се около идеята, че "е важно човек да е грамотен и самостоятелен, и че всичко е в нашите ръце." Тази инициатива, в която се включиха учители, родители, ученици и представители на местната общност, е част от проект по НП "Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници". Основна цел на работата с родители: Да се повиши ангажираността на семейството към образованието на детето и да се подобри диалога между семейството и училището.

 

Училище за родители (16.11.2022г.)

Мисия Родител: Как да подпомогнем прехода на децата от начален към прогимназиален етап

В поредното Училище за родители се включиха родители и близки на ученици от начален етап на образование, на които в следващата година предстои да преминат в 5.клас. Под формата на групова работа семействата обсъждаха проблеми при възпитанието на децата, споделяха тревоги, тренираха умения за подкрепа на образованието на своите деца.

Цел на Училището за родители:

- Да се повиши ангажираността на семейството към образованието на детето;

- Да се подобри диалога между семейството и училището;

- Да се подпомогне адаптацията на учениците в прехода от начален в прогимназиален етап на обучение.

 

За Коледа с ръце от сърце  (8.11.2022г.)

Работилничка за деца и родители в името на една добра кауза

Доброто има магичнато свойство да обединява хората. Доказателство за това е днешното събитие, което събра деца и родители в ателието на училище "Н. Й. Вапцаров". Всички участници приеха присърце каузата - "Да върнем Аниш в училище" и работиха с голямо желние. Децата от ателие" ТОЧИЦА" и ученици от 5а клас, заедно със своите родители се вдъхновиха от идеята за благотворителен базар и създадоха красиви предмети за декорация и украшения за елхата. Предметите ще бъдат продавани на Коледния базар в училище.

Събраните средства ще  бъдат дарени на Аниш от 7б клас, за да оздравее и да се върне в училище. Родители и деца сътвориха чудеса в името на доброто. Инициативата е част от НП "Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници".

Ето пъстри моменти от нашата работилничка

Сподели: