Четвъртък 28, Март 2024г.

Проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“

През 2019 г. в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ стартира изпълнението на проект BG05M2ОP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“. Той се финансира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Обща информация за проекта

Проектът цели разширяване на достъпа до предучилищно образование на децата от уязвими групи, формиране на положително отношение към училището и създаване на мотивация за учене. Училището ни работи по Дейност 1: "Организиране и провеждане на допълнително обучение по български език за деца от уязвими групи"

Обучението се осъществява в съответствие с индивидуалните образователни потребности на всяко дете чрез обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие.

Основна цел

Основната цел на проекта е навременното ранно обхващане и образователното приобщаване на деца от уязвимите групи в предучилищното образование, подкрепа на достъпа им до качествено образование, подкрепа на социалното им приемане и сближаване за изграждането им като пълноценни граждани и за успешна професионална, социална и личностна реализация.

Специфичните цели на проекта са насочени към:

  • Увеличаване броя на образователните институции, осигурили подкрепяща среда за включващо образование;
  • Повишаване броя на успешно интегрираните деца чрез образователната система от маргинализирани общности, включително роми.

Подробна информация за проекта може да прочетете на сайта на Министерство на образованието и науката.

   
         
   
Сподели: