Четвъртък 02, Май 2024г.

"В света на приказките" - междуучилищна дейност по проект "Подкрепа за успех"

Светът на приказките, като пространство за деца със знания и въображение,  събра на 13 юни, 2022 година ученици, родители и учители от две съседни училища в гр. Хасково.  Тази междуучилищна дейност е част от проект „Подкрепа за успех“. Домакини на събитието бяхме ние, от ОУ „Никола Й. Вапцаров“, а наши гости: госпожа Нели Дялкова, старши експерт по български език и литература в РУО – Хасково, ученици и учители от НУ „Георги С. Раковски“, работещи по проект„Подкрепа за успех“, родители и представители на местната общност.

Чрез интересни задачи и игри бе представена работата на отделните групи по проекта.

Четвъртокласниците от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ заедно с госпожа Пламена Петкова и госпожа Донка Армутлиева провокираха останалите участници със забавната главоблъсканица „Познай приказката“.

Групите на госпожа Ани Павлова и Илиана Тотева от 5а и 5б клас предизвикаха гостите със своята приказна кръстословица.

Учениците на госпожа Стилияна Ангелова и госпожа Венета Ленкова от 6а и 6б клас бяха подготвили истински лабиринт от въпроси върху популярни приказки.

А групите на госпожа Дора Томова, Марияна Христова и Нина Марева по математика и бългрски език от 7а,7б и 7в клас търсиха „изгубената приказка“, сглобяваха пъзел и решаваха задачки-закачки по приказката „Златното момиче“. На финала всички заедно с госпожа Стилияна Ангелова изпяха любима народна песен. Участниците си тръгнаха с подаръци и награди, осигурени със средства по проект „Подкрепа за успех“. Изобилието от емоции, вълнение и смях превърна деня в истински празник.

   
Сподели: